Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
 

HLEDEJ ŘETĚZ, LIŠTU, ŘETĚZKU

Nevíte jaký řetěz

pro Vaši pilu?
Hledáte
řetězku či lištu a
nemáte jistotu,
která by pro Vaši
pilu byla ta nejlepší?
Napište nám značku
pily, označení a já
Vám rád poradím.
Pro vyhledávání můžete
použít i odkaz nad
tímto článkem.




Partnerské weby:

http://www.pilove-kotouce.eu
http://www.zivyplot.shop1.cz/

-----------------------------------------------------------
Naši dopravci:

LEVNÁ DOPRAVA ZÁSILEK:

Zásilkovna.cz

Cena: od 48,00Kč

nebo ZDARMA při nákupu

za 699,00Kč s DPH


Levně i na SLOVENSKO

ZÁSILKOVNA.SK

za 3,47 EUR a

platba předem s PayPal

bez dalších poplatků

nebo ZDARMA při nákupu

za 79,00 EUR


Česká pošta

od 89,00Kč

do

Balíkovny

 

 

 




  1. Úvod
  2. Rady pro Vás
  3. Ostření kuchyňských nožů

Rady pro Vás / Ostření kuchyňských nožů

Ostření kuchyňských nožů

 

Dobře nabroušený kuchyňský nůž je vizitkou dobrého brusiče.

Broušení nožů by se mělo provádět na pomaluběžných bruskách s vodou chlazeným kotoučem.

Nejdříve je potřeba ostří nože srovnat. Odbrousit vyštíplé ostří, ulomenou špičku, popřípadě chceme-li změnit geometrii ostří. Tomuto broušení se říká hrubování. Hrubování se provádí kotoučem o hrubosti 40-60, proti ostří nože. Při broušení je nutné nůž rádně chladit vodou, aby se ostří nevyhřálo a tím nenávratně nepoškodilo.

Když je špička upravená,  budoucí ostří opraveno a zhruba vytaženo do požadovaného tvaru, přichází na řadu broušení načisto. Nůž obrušujeme stejně z každé strany kotoučem o hrubosti 80. Ostří musí být symetrické, protože jinak nůž špatně řeže ( většinou do strany), a mohlo by snadno dojít ke zranění.

Dobře vytažené a nabroušené ostří se pozná tak, že po celé délce ostří je malý „otřep“ neboli „jehla“. Jehla se následně obrušuje jemným dvouzrným obtahovacím kamenem „brouskem“. Tomuto broušení se říká obtahování. Nůž lehce přitlačíme ostřím na dobře namočený brousek v jemném oleji, ( popř. vodou) a proti ostří pravidelně z každé strany odbrušujeme jehlu. Jehlu rozhodně neodstraňujeme zaříznutím ostří do dřeva!!! Musíme jí odbrousit. Pak je nůž správně nabroušený. Je nutná trpělivost a pečlivost. Pravidelně z brousku odstraňujeme odbroušené zbytky jehly a brusiva „bahýnko“, které vzniká smícháním odbrušovaného materiálu a chladicí tekutiny.

Když je jehla odbroušená a nůž nabroušený, můžeme ještě použít ocílku. Zde se nůž brousí po ostří.Lapování. Nůž pak vykazuje mnohem větší životnost. Lapování na ocílce však vyžaduje velkou zkušenost a „grif“. Snadno dojde k otupení. Chceme-li ostří ještě vylepšit, můžeme použít kůži a po ostří několikrát z každé strany nože, broušení dokončíme. Dobře naostřený kuchyňský nůž, dokáže i oholit (třeba chlupy na ruce, ne finančně).

TOPlist . . TOPlist .
. NajduZboží.cz . . Obchody . Inzerce zdarma
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.